Free Joomla Templates by iPage Hosting

A TM technikát gyakorló meditálók tapasztalatai:

Mit adott nekem a TM?!

Majd tíz évvel ezelőtt hallottam először a Transzcendentális Meditáció technikáról. Akkor még Angliában éltem, és egy helye dolgoztam egy magyar sráccal. Az ő, mondhatom azt, hogy mániája volt a meditációról beszélni. Beültette a bogarat a fülembe, és egy idő után elkezdtem kérdezni, és a válaszokat követően még több kérdésem lett. Mivel ezek mindegyikére érkezett válasz, így idővel elkönyveltem magamban, hogy a Transzcendentális Meditáció egy maghatározó újdonsága lesz az életemnek.

Idővel elváltak az útjaink, de ezeknek a beszélgetéseknek a hatása, a gondolatok megmaradtak bennem. Öt évvel a hónapokig tartó sajátos kérdezz – felelek után megtanultam a Transzcendentális Meditáció technikáját. Egy nap elérkezettnek láttam az időt, úgy gondoltam, hogy felkészültem arra az élményre, amit majd ez az új technika jelent.

Google, keresés a TM-re, szűkítés Baranya megyére és végül megtaláltam Gajdos Péter és Gajdos Enikő elérhetőségét. Ez után telefonon beszéltünk, egyeztettünk és végül részt vettem egy szemtől – szembeni ismertetőn. Az akkori páromat is elvittem erre a beszélgetésre. Ő annyit tudott, hogy megyünk valahová. Visszatekintve úgy érzem, nekem az ő életében ez volt a feladatom, hogy elvigyem arra a találkozóra Kozármislenybe és ő is megtanulja a TM technikát. Nekem ezen a tájékoztatón nem volt igazán kérdésem, én tanulni akartam, minél előbb. A párom persze kérdezett, és hitetlenkedve hallgatta a válaszokat.

Ez öt éve volt...

Az azóta eltelt időszak kihívásait végiggondolva meggyőződésem, hogy a Transzcendentális Meditáció nélkül nem oldottam volna meg mindent olyan magabiztossággal, ahogy az történt, és az életutam kevésbé lenne sikeres. Amikor a meditációról kérdeznek, hogy milyen az, vagy mit érzel, akkor mi, akik átéljük ezt abba a nehézségbe ütközünk, hogy olyanról kellene véleményt, mondani amit a kérdező nem ismer. Ön, hogyan magyarázná el egy születésétől fogva vak embernek, hogy milyen a kék vagy a sárga szín? Hogy milyennek kellene látni a világot?

Ez lehetetlen. El tudom mondain, hogy miben fejlődtem, miért érzem magam jobban, milyen gondolataim vannak, de megtanulni a technikát, azt alkalmazni, a saját gondolatait rendezni, azt mindenkinek magának kell.

Az én életemnek, a mindennapjaimnak része a Transzcendentális Meditáció. Kétszer húsz perc naponta. Reggel és valamikor a délután folyamán, de állandó része. Csukott szemmel egy széken húsz percig ülve, mégis az az érzés, hogy akkor nyílik ki igazán a világ. Az elmúlt öt év tapasztalatait összegezve, úgy érzem, hogy érettebb lettem, és az élet számos apróságára természetes módon figyelemmel vagyok. A gondolataim nem rohannak egész nap, a döntéseim átgondoltak és nem keltenek bennem kétséget. Döntök, és azzal az érzéssel teszem, hogy jól döntök. A kapcsolataim jobbá váltak. Egyszerűen úgy látom, hogy a többi ember spontán szeret a közelemben lenni, és velem beszélgetni. Ez jó érzés, és növelte az önbizalmam. Számos olyan gondolat és terv pattan ki a fejemből, amire nem találok magyarázatot. Egyszerűen érkeznek, és ezekre figyelemmel vagyok.

Hivatásosként dolgozom, és mint ilyen, olyan stresszhelyzeteket élek át, amit mások nem. A TM technika alkalmazásával, erőfeszítés nélkül jutok túl nehéz helyzeteken, a traumák, és negatív élmények feldolgozása semmilyen erőfeszítésembe nem kerül. Sőt, az akaratomtól függetlenül működik. Úgy képzelem el, mint a számítógépen egy rendszerező vagy takarító programot. Én naponta kétszer lefuttatom és a hatását meg élvezem. A hivatásom mellett természetesen dolgozom, kommunikációs területen. Beszédeket és újságot írok. Az emberek felé megjeleníteni kívánt gondolatokat úgy kell továbbadnom, ahogy bennem megfogalmazódnak. Olyan kreativitással tudom ezt a munkát végezni, amire korábban nem volt példa. Ezt is a TM technikának tulajdonítom, de ez is inkább csak egy érzés. Egy érzés, hogy a gondolatok hátterében fut egy program, egy egyedülálló szoftver, ami az agy olyan részeit aktiválja, ami az akarat határain kívül működik.

Azt akartam elmondani, hogy milyen az a sárga vagy kék szín, ahogy én látom. Nem lettek természetfeletti képességeim, nem lettem csodabogár. Jobban odafigyelek magamra, a környezetemre. Ugyanabban a világban ahol születtem, öt éve egy boldogabb minőségben élek. A Transzcendentális Meditáció technikája jó, működik és működhetne mindenkinél...
 
Dátum: 24 November 2015
Név: Tamás
2012
Amikor megtanultam meditálni, az első dolog, amit észre vettem, az egészségem javulása volt. Előtte gyakran, néha havonta többször voltam beteg, sok antibiotikumot kellett szednem. Akkor még nem tudtam, hogy ezek lényegében stressz alapú megbetegedések voltak. A TM megtanulása után egy csapásra eltűntek ezek a problémák. Persze nem arról van szó, hogy soha nem vagyok beteg, de azt hiszem, évente egy-két megfázás nagy javulás a korábbiakhoz képest. A következő dolog a türelem és elfogadás érzése volt. Éppen vizsgaidőszakban tanultam meg meditálni, másnap volt egy nagyon nehéz vizsga, amin rendszerint elsőre mindenki megbukott. Nincsenek csodák, én is így jártam. Viszont meglepődtem, hogy milyen nyugodtan, szinte jókedvűen vettem tudomásul a dolgot, pedig korábban ez nem volt jellemző rám. Egyáltalán nem  estem kétségbe. Tudtam, hogy másodszorra sikerülni fog.

A meditálással a munkabírásom is jelentősen javult. Lényegesen hosszabb ideig tudok koncentrálni. Amikor tudom tartani a napi kétszeri meditálást, akkor nincs szükségem kávéra, vagy fekete teára ahhoz, hogy éber maradjak. (Ez mondjuk annyiból kár, hogy a fekete teát nagyon szeretem :)  )

 A saját és mások tapasztalataiból úgy látom, hogy a TM megtanulása önmagához képest mindenkinek előrelépést hozott az életébe. Csak ajánlani tudom.

Életem legjobb befektetése volt, hogy megtanultam meditálni.
 
Dátum: 21 November 2015
Név: Zajzon Tamás
1994 Január
Közel 1 éve meditálok,és úgy érzem, hogy gyökeresen megváltozott az életem, jó irányba.
Nagyon stresszes voltam, minden apróságon hamar felidegesítettem magam, folyton járt az
agyam,éjjel nappal, nem szántam időt magamra, mindig minden időt munkával töltöttem.
Most úgy érzem, lecsendesedett az elmém, egy belső nyugalom tölt el, ami csodás érzés,
és úgy érzem, mintha minden probléma kisebb lenne, jobban ura vagyok a helyzetnek, az
emberi kapcsolataim is javultak. Több időt szánok magamra, és mégis mindenre van időm.
Minőségileg is változott az életem a meditációnak köszönhetően. Hálás vagyok hogy
megismerhettem ezt a lehetőséget.
 
Dátum: 20 November 2015
Név: Balatoni Erzsike
kb. 1 éve meditálok
Kedves Enikő, Péter!

Szeretném megköszönni, hogy megtanítottátok nekem a TM technikát, minek köszönhetően az életem több tekintetben is megváltozott.

Sok éve dolgozom mint vállalkozó ötvös, ami nagy odafigyelést, sok türelmet, pontosságot igényel. Egy éve egy kéztörés hosszabb pihenőre késztetett. Szerencsémre, ezt az időt egy családi meditációs tanfolyam elvégzésére fordítottam.
A 20 perc meditálás, négy óra alvás energiájával tölt fel, minek következtében pihentebb, higgadtabb koncentráltabb lettem a munkámban. Eleinte azt vettem észre, hogy hamarabb kész van a munka, hamarabb hazaérek. Pedig 20 percet csukott szemmel töltök.
Ezután a családi életünk lett fokozatosan harmonikusabb. A hirtelen kirohanások, a folytonos idegeskedések fokozatosan elsimultak.
Kezdett rendeződni az anyagi életem, mivel jobban koncentrálok, jobban megy a tudatos cselekvés, fél év után meglehetősen jó állást kaptam egy cégnél, ahol 4 hónap után fiók vezető lettem. Lecseréltük a 14 éve nyúzott autónkat. Van félre tett pénzem.
Összefoglalva a meditációnak köszönhetően meg tudtam változtatni az életem. Pihentebb, összeszedetebb, tudatosabb lettem. Stabilitást kaptam a meditációtól. S bevallom őszintén, nem mindig meditálok 2 x egy nap, de délután nem hagyom ki.
Következő feladatom a rendszeres reggeli meditáció beépítése a napirendembe. Jövőre lehet veszek egy porshét ;-)
Kívánok nektek minél több meditáló 8 évest, felnőttet, nagyszülőt.

Köszönettel : Csillag Katalin/ ékszerész/
 
Dátum: 19 November 2015
Név: Csillag Kati
1 éve meditálok
Még nincs 4 hete, hogy meditálok, de a leglátványosabb dolog számomra az, hogy határozottabban, logikusabban érvelek, és a tanítás során a magyarázataim lényegretörőbbek, összeszedettebbek és világosabbak lettek.
 
Dátum: 18 November 2015
Név: Hajas Vera
még nincs 4 hete
Az ismertető előadáson egy dolog fogott meg. A TM segítí a sportolokat, hogy jobban teljesítsenek. Ez volt a fő motivációm, hogy megtanuljam. És igen, sokat segített ebben. Sokkal jobb tájfutó lett belólem. Tudtam öszpontosítani, kizárni a zavaró tényezőket, jobb döntéseket hoztam. Mostani tudásommal, már tudom, hogy átéltem a "Zóna" tapasztalatot, amikor teljes ott tudtam lenni a versenyen.

Maharishi a TM-ről azt mondja, öntözd meg a fa gyökerét és élvezd a gyümölcsöt. Azáltal, hogy felelevenítjük a tudatunk legalapvetőbb szintjét, az egész személyiségünk fejlődik. Ezt jó volt megélnem. Jobban tanultam, Lazább lettem, Vidámabb lettem. Nagymamám a TM megtanulása után 6 hónappal odajött hozzám ést ezt mondta: " Nem tudom mit csinálsz, de mióta megtanultál meditálni sokkal többet mosolyogsz. Én is szeretném csinálni." 68 évesen ő is megtanulta. 

Javult az egészségem. A technika megtanulása után 3 évvel le tudtam tenni a 12 éve folyamatosan szedett szteroidot.

A TM egy jó dolog.
 
Dátum: 17 November 2015
Név: Gajdos Péter
1990
"Tavaly decemberben tanultam meg meditálni. A munkám, és a mindennapi feladatok sokszor okoznak nehéz pillanatokat. Azt vettem észre, hogy a meditáció segít a stressz kezelésében, és könnyebben, gyorsabban, hatékonyabban oldom meg a helyzeteket."
 
Dátum: 17 November 2015
Név: Csongor Alexandra
egy éve
17 éves voltam, természetesen egy fiú miatt tanutam meg meditálni. :)

Az első dolog, amit észrevettem, hogy sokkal hatékonyabb lettem a tanulásban, és mivel gyorsabban végeztem a tanulni valóval, több dologra jutott időm, amit ki is használtam. Egyre több dolog érdekelt, sokkal jobban kinyílt számomra a világ.

Mivel elég fiatal voltam és kialakulóban volt még a személyiségem, nem tudom, hogy mennyit változtam tőle vagy milyen lettem volna, ha nem meditálok, de azt hiszem, életem egyik legjobb döntése volt. Jó emberekkel vett körül és olyan emberré tett, aki pozitívan látja a világot, szépséget, boldogságot, megoldásokat keresek, és nem problémákat.
 
Dátum: 16 November 2015
Név: Gajdos Enikő
23 éve

<< Első Előző 1 Következő Utolsó >>

Page 1 of 1


Tapasztalatok leírása
* kötelező mezők.
Név:*
E-mail cím:*
Mióta meditálsz?:
Tölts fel egy képet magadról (ha szeretnél):
A kép ne legyen nagyobb, mint 500x500 px és 250 kb.
Biztonsági kód:
Másold a fenti kódot ide::*
Írd le, hogy milyen változásokat hozott a TM az életedbe.:*